Cuvant inainte, Fundatia Comunitara Iasi

 

Fundaţia Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii buni care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim.

Ne dorim construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona. Administrând profesionist şi transparent donaţiile primite de la cetățeni, ne asigurăm de îndeplinirea obiectivelor donatorilor, oferind astfel membrilor comunităţii oportunităţi concrete de a participa, de a cataliza cele mai bune idei şi de a dezvolta programe cu impact.

De asemenea, Fundaţia Comunitară Iaşi îşi propune să devină un punct de reper pentru acei membri ai comunității conștienți și responsabili din punct de vedere social, care se simt parte integrantă din procesul de schimbare al acesteia și care devin promotorii unei sinergii perfecte între mediul de afaceri, autorități şi societatea civilă. De aceea investim în domenii precum participarea civică, revitalizarea urbană, stil de viață sănătos, educație, mediu, antreprenoriat social sau cultură.

Cartea de faţă a fost publicată într-un demers al nostru pe aria de cultură, din dorinţa de a sprijini tinerii autori ieşeni, de a le oferi o rampă de lansare şi de ce nu, a îi consacra ca şi exponenţi de seamă a comunităţii locale.

Sumele obținute din vânzarea acestui exemplar prin Fundatia Comunitara Iasi sunt donate de autor către Fondul de burse un mecanism de finanțare prin care încurajăm performanţa şcolară și extrașcolară a elevilor, promovând elitele generaţiilor viitoare şi oferindu-le susţinere în drumul pe care l-au ales. Facem acest lucru pentru ca tinerii să dezvolte încă de la această vârstă o conştiinţă a filantropiei şi să înveţe să dea ei înşişi înapoi comunităţii care i-a susținut.

Mai mult decât atât, considerăm că tinerii sunt o valoare importantă a oraşului nostru, membri ai comunităţii care pot influenţa pozitiv, atât în prezent, cât şi în viitor, comunitatea din care fac parte. Din acest considerent, dorim să îi susţinem în performanţă, pe elevii care muncesc cu pasiune şi determinare, care au standarde ridicate şi sunt un exemplu de urmat pentru întreaga comunitate. Sprijinim acei tineri, care, dacă sunt susţinuţi în performanţă, pot aduce valoare comunităţii din care fac parte.

Ciprian-Mihai Păiuș

Director executiv,

Fundația Comunitară Iași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *