Grant Dumaine

Cum nu era pentru prima oară când se simțea privit de parcă ar fi umblat gol-pușcă, se opri și începu să se privească în sticla prăfuită a unei vitrine ce ținea prizoniere câteva manechine. Părul încă întunecat de pe tâmple, sprâncenele rebele sub care se ascundeau niște ochi de un albastru spre gri, nasul cu vârful în sus, buzele ușor turtite , toate îi spuneau că se uita la același obscur inginer în telecomunicații care se întorcea, ca în fiecare seară de joi, de la observatorul Haystack din Westford.

După ce se mai schimonosi un timp, Grant Dumaine își văzu de drum convins că el unul nu avea de ce să atragă atâtea priviri curioase. Nu semăna nici măcar cu vreunul din manechinele din vitrină, darămite cu vreun mare star pus pe sucit gâturi la o plimbare de seară. Nu aducea nici cu vreun criminal dat în urmărire națională. Cel puțin, el nu-și văzuse chipul pe nicăieri în presa de dimineață. Bănuielile îi căzuseră pe cutia roșie și lunguiață pe care o ținea sub braț. Găsise de vină chiar funda strălucitoare și pompoasă care se cerea desfăcută, măcar din priviri.

We accept Prices Testimonials buy-an-essays.com Samples Blog FAQ Contact us Smart custom Writing is your lifeline in a whirl of academic assignments!

Any free http://incysa.com/ college admission essay will be http://oldpaperbuyer.com/ better than a custom admission essay that is provided for money by other companies.

*

În cele din urmă, Grant apasă butonul zdrelit aflat în slujba unui lift Otis care obișnuia să coboare într-o huruială înfundată. Huruiala n-ar fi fost mare lucru dacă nu s-ar fi terminat cu o bușitură zdravănă pe care obișnuia s-o asculte până la ultima vibrație. Era atent după un mic clănțănit care-i spunea dacă ușa a rămas blocată. De astă dată însă bușitura îl trezise ca dintr-un vis urât în care toate gândurile i se încâlciseră în jurul unei singure idei. Începuse să se gândească la o evadare. Ar fi putut să fugă de lume. Ar fi putut să rămână doar cu Lisa, un fel de adaptare în doi a unui sfârșit pe care altfel l-ar fi așteptat spășit într-un grup de cunoscuți care s-ar fi ținut de mâini și s-ar fi rugat unui Dumnezeu redescoperit brusc. Nu se gândea să fugă oriunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *